Samen Twente mooier maken

Project:

Lucky Lockdown

Theaterstuk: ‘Lucky Lockdown’, een voorstelling over Corona en de lockdownperiode.

Een gezellige familievoorstelling met veel herkenbare momenten uit de afgelopen lockdownperiode, gespeeld door kinderen, jongeren en volwassenen. Met grappige typetjes en leuke dialogen!

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en erg leuk voor zowel jong als oud. Bij voldoende animo is er ook een workshop/nagesprek met de kinderen in de zaal.

De eerste voorstelling is te zien op zaterdag 27 november, 19.00 uur, in Stadstheater de Bond in Oldenzaal.

Doelgroep:

Vanaf 6 jaar

Speeldatum:

27 november 2021

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Project:

Age is just a number

Inspirerende theaterworkshops voor 60+

Acteren, filosoferen, muziek en gewoon een beetje rocken & gezellig samenzijn met elkaar. In dit theaterproject “Age is just a number” maken de deelnemers kennis met theater. Zij leren de basisvormen van spel en gaan aan de slag met acteeroefeningen. Tevens is er ruimte voor een goed gesprek en een gezellig koffiemoment.

De workshops vinden plaats vanaf september 2020 aan de Paukenlaan 1 in Oldenzaal. Voor alle enthousiaste 60+ uit Twente en omstreken. Bij interesse en voor meer informatie kunt u mailen naar info@zuurstoffabriek.nl.

Doelgroep:

Vanaf 60 jaar

Speeldatum:

Najaar 2020

Project:

Twentse verhalen

Theatertour voor verzorgingstehuizen.

Verhalen, muziek als in “De liedjes van toen” en theater voor ouderen en cliënten van zorginstellingen.

In dit project van de Zuurstoffabriek komen theatermakers een bezoek brengen aan verzorgingstehuizen en nemen zij de bewoners en/of clienten mee in een interactieve, muzikale uitvoering.  Een verrassend theatergebeuren waarin ‘kneuterigheid’ en de Twentse taal de leidraad vormen. Een voorstelling van 60 minuten over het Twente van toen en nu in een modern jasje door theatermakers uit Twente en omgeving.

Zorginstellingen die interesse hebben in deze uitvoering kunnen contact opnemen en ons mailen via info@zuurstoffabriek.nl.

Doelgroep:

Ouderen en cliënten van zorginstellingen

Speeldatum:

Meer informatie volgt

Project:

Belevingstheater voor kinderen

Een theaterproject ontworpen voor kinderen in Twente die leven in gezinnen waar weinig financiele middelen zijn. Er worden diverse culturele workshops ontwikkelt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Ook wordt er een dag belevingstheater georganiseerd met als een slot een uitvoering voor ouders, familie en  vrienden.

De kinderen laten genieten van theater, muziek en dans en hen een onvergetelijke ervaring meegeven is hierin het doel.

Samenwerken, ontspanning en plezier staat in dit project centraal. In dit project wordt samen gewerkt met Stichting Leergeld om de drempel naar buitenschoolse cultuureducatie te verlagen. Daarnaast wordt er samen gewerkt met Stichting Impuls en de gemeente Oldenzaal.

Doelgroep:

4 t/m 12 jaar

Speeldatum:

Meer informatie volgt

Project:

Kinderpassie

Een inspirerende voorstelling door jong talent tussen de 9 en 15 jaar. De Kinderpassie gaat over de dingen in het leven waar je blij van wordt, zoals vriendschap, seizoenen, dieren, familie en vakantie. Geschreven, bedacht en voorgedragen door kinderen en jongeren uit Twente.

De uitvoeringen worden georganiseerd in verzorgingstehuizen in Oldenzaal en omgeving voor ouderen en cliënten van deze zorginstellingen.

De Kinderpassie kan ook worden uitgevoerd op basisscholen, zorginstellingen voor mensen met een beperking en eventueel andere locaties. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de uitvoering De Kinderpassie neem dan contact met ons op via info@zuurstoffabriek.nl.

Doelgroep:

Ouderen en andere geïnteresseerden!

Speeldatum:

2020

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Project:

Nostalgie

Jong en oud samenbrengen en verbinden. Elkaar boeien en inspireren. Met muziek van weleer.

In dit nieuwe theaterproject komen oud en jong bij elkaar. Ze ontmoeten elkaar, komen tot elkaar en maken samen theater met muziek van toen. Een nostalgische theateruitvoering in een eigentijds jasje. Met volop ruimte voor onbevangenheid, emotionele vrijheid en creatieve ontplooiing voor ieder individu. Dit project kan op diverse locaties plaatsvinden. Bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, school of in het theater.

Eén ding staat buiten kijf: het is een swingend project waar het plezier vanaf spat!

Doelgroep:

Jong en oud

Speeldatum:

2020

Project:

Offline

In dit gloednieuwe, toffe project OFFLINE gaan we de hele dag – hoe raad je het – offline werken aan een theaterstuk.
Binnen één dag wordt het stuk in elkaar gezet, gerepeteerd en geregisseerd om aan het eind van de dag het stuk te brengen voor publiek!

Een te gek, nieuw concept voor jongeren vanaf 13 jaar.
Wil jij meedoen? Dat kan!
Deelname is gratis en de voorstelling is ook gratis toegankelijk voor publiek.

Meld je snel aan via info@zuurstoffabriek.nl.
Wil je naast acteren ook graag zingen of dansen (solo of duo) – laat dit ons dan zeker weten in de mail.
Je ontvangt 3 weken van tevoren je rol + het script via de mail zodat je de tekst thuis uit je hoofd kunt leren.

Doelgroep:

Vanaf 13 jaar

Speeldatum:

Meer informatie volgt

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Loop jij rond met een leuk idee voor een theaterproject? Bijvoorbeeld over een (actueel) maatschappelijke thema dat speelt in jouw school, zorginstelling of bedrijf? Vertel het ons. Want De Zuurstoffabriek staat altijd open voor goede ideeën.